E o nenorocire să descoperi că ai făcut o scădere în locul greşit dar acelaşi lucru se poate întâmpla şi cu o creştere. Iată trucul prin care poţi repara această eroare fără să deşiri totul până la locul faptei.

1. Creşterea ar fi trebuit făcută între ochiul maro şi cel roz dar în mod eronat a fost făcută între ochiul roz şi cel albastru.

2. Alunecă ochiurile pe andrele până ajungi în dreptul erorii. Dă drumul ochiurilor aflate între ochiul maro şi cel albastru până ai ajuns la locul respectiv.

3. Firul marcat cu săgeată în imaginea 2 este tras iar firul obţinut astfel este distribuit în forma unei bucle în locul unde ar fi trebuit poziţionată creşterea. Cu alte cuvinte ochiul roşu a fost mutat de pe o parte pe alta faţă de ochiul roz.

4. Cu ajutorul unei croşete lucrează ochiul roşu până sus şi adaugă-l pe andreaua stângă.

5. În cele din urmă procedează la fel şi pentru celelalte ochiuri deşirate şi adaugă-le pe rând pe andreaua dreaptă. Apoi alunecă din nou ochiurile până la locul în care ai rămas şi continuă lucrul. Reparaţia este invizibilă.   Creşterea ilustrată mai sus este una executată prin răsucirea firului pe andrea. Această metodă este la fel de eficientă şi pentru alte modalităţi de creştere. Atunci când vei reface creşterea pur şi simplu vei folosi aceeaşi metodă ca şi în cazul celei greşite. Aşa cum am precizat în postul anterior, imaginile nu sunt la scară. Firul rezultat prin deşirarea ochiurilor va fi cu siguranţă cu mult mai lung şi aşa trebuie să fie.

Spor la tricotat!