Anul acesta de Crăciun am decis că trebuie să îmi fac şi eu însămi un cadou de acum încolo de fiecare sărbătoare. Dintre zecile de variante am ales o carte, The Knitter's Year de Debbie Bliss. Debbie Bliss este preferata mea pentru că îmi plac mult modelele ei pentru copii care sunt accesibile dar şi foarte şic.

Cartea asta nu este pentru copii şi de când o am o tot răsfoiesc în căutarea inspiraţiei. Cartea conţine 52 de proiecte a căror realizare nu durează mai mult de o săptămână şi practic se desfăşoară pe un întreg an. Fiecare anotimp are secţiunea lui iar ilustraţiile sunt pur şi simplu minunate.

Găseşti aici obiecte îmbrăcăminte, decoraţiuni pentru casă, bijuterii, o multime de lucruri care sunt şi frumoase dar şi utile, lucruri pentru cei mari dar şi pentru cei mici. Debbie Bliss a pus aici câte ceva pentru fiecare din familie şi a strâns în această carte proiecte nu foarte complicate dar care cu siguranţă vor fi pe gustul oricărei persoane pasionată de tricotat.

Proiectele variază ca şi consum de material: eşarfa minunată necesită câteva gheme de lână în timp ce micuţii iepuraşi de Paşte pot fi făcuţi cu orice rest de fire rămase de la proiecte anterioare. Împărţită pe trei sezoane, The Knitter's Year începe cu idei de primăvară cum ar fi o broşă în formă de floricică sau mănuşi fără degete. Proiectele pentru vară includ printre altele o geantă de plajă şi săndăluţe pentru bebeluşi. Toamna vine cu idei de protecţie pentru iPod şi o beretă şic pentru întoarcerea la şcoală iar iarna cu ciorapi călduroşi şi idei de decoraţiuni pentru sărbători.  

În paginile ei vei regăsi un an minunat de tricotat lucruri pentru tine sau daruri fabuloase pentru cei dragi.

Spor la tricotat!