Dacă a venit primavara atunci să vină şi nişte margarete, unele tricotate. Pentru a reuşi cu acest model trebuie să lucrezi ceva mai lejer. Dacă lucrezi mai strâns atunci foloseşte nişte andrele mai mari pentru a-ţi uşura munca.

Practic este nevoie să lucrezi trei ochiuri împreună pe dos fără să le dai drumul de pe andrele, apoi lucrezi un jeteu tot fără să dai drumul celor trei ochiuri de pe andrele, iar la final le mai lucrezi încă o dată pe dos pe toate trei.

Se lucrează pe un număr de ochiuri multiplu de 4 la care se mai adaugă un ochi şi se face cam aşa:   Rândul 1: se tricotează pe faţă toate ochiurile.   Rândul 2: se lucrează un ochi pe faţă, apoi *se lucrează trei ochiuri împreună pe dos fără a le da drumul de pe andrele, se lucrează un jeteu tot fără a da drmul celor trei ochiuri, se lucrează din nou pe dos toate cele trei ochiuri împreună, se lucrează un ochi pe faţă*. Se repetă toată secvenţa cuprinsă între ** până la sfârşitul rândului.   Rândul 3: se tricotează pe faţă toate ochiurile.   Rândul 2: se lucrează un ochi pe faţă, un ochi pe dos şi încă unul pe faţă, apoi *se lucrează trei ochiuri împreună pe dos fără a le da drumul de pe andrele, se lucrează un jeteu tot fără a da drmul celor trei ochiuri, se lucrează din nou pe dos toate cele trei ochiuri împreună, se lucrează un ochi pe faţă*. Se repetă toată secvenţa cuprinsă între ** până la sfârşitul rândului care se va încheia cu un ochi lucrat pe dos şi unul lucrat pe faţă.   Eu am lucrat pe 25 de ochiuri cu fir Malabrigo Worsted Lettuce.  

Spor la tricotat!