Pentru mine aceasta este păturica perfectă. Oricum o aranjezi este bine. Bebe poate fi acoperit cu ea în pat sau în cărucior sau poate sta aşezat pe ea când mergeţi la un picnic.

E un proiect lung dar viitoarea mămică îl poate lua cu ea peste tot şi spre deosebire de alte lucruri pe care le tricotăm pentru copiii noştri acesta cu siguranţă nu va rămâne mic pentru mult timp.

Pentru această păturică am ales Ambre de la Cheval Blanc mai ales pentru că are în compoziţia sa bumbac şi bambus dar şi pentru că se lucrează uşor.   Se face aşa: Se montează 5 ochiuri şi se tricotează circular un rând pe faţă. Se pune un marker la începutul rândului. Pe rândul următor fiecare ochi va fi tricotat de două ori pentru a se dubla numărul de ochiuri. Rândul 3: un ochi pe faţă, un jeteu. Secvenţa va fi repetată până la marker. Rândul 4: se tricotează tot rândul pe faţă. Rândul 5: două ochiuri pe faţă, un jeteu. Secvenţa va fi repetată până la marker. Rândul 6: se tricotează tot rândul pe faţă. Rândul 7: trei ochiuri pe faţă, un jeteu. Secvenţa va fi repetată până la marker. Rândul 8: se tricotează tot rândul pe faţă. Se repetă această succesiune adăugând mereu câte un ochi. Atunci când este posibil se vor schimba andrelele drepte cu cele circulare. Atunci când păturica a ajuns la mărimea dorită ai terminat. Se poate adăuga o margine croşetată sau poate rămâne simplă. Oricum va fi foarte frumoasă şi un bebeluş norocos se va bucura de ea mult timp. 

Spor la tricotat!