Tricotatul circular este o tehnică care îţi aduce multe satisfacţii dar care cere puţin exerciţiu.

Pentru a reuşi mă bazez mereu pe aceste trei trucuri:  

1. Ai grijă să nu răsuceşti lucrul. Răsucirea lucrului se poate întampla foarte uşor şi nu e mereu simplu să depistezi răsucirea imediat după ce ai montat ochiurile pe andrele şi vrei să lucrezi primul rând. După ce am montat ochiurile necesare aşez andrelele pe o suprafaţă plană cu toate ochiurile aşezate spre interior. Apoi introduc andreaua dreaptă în primul ochi şi îl tricotez chiar înainte de a ridica lucrul de pe suprafaţa plană. În acest fel nu greşesc niciodată.  

2. Trage bine firul la îmbinări. Atunci când tricotezi circular ochiurile sunt împărţite pe mai multe andrele. Când treci de la o andrea la alta tensiunea din ochiurile de margine devine mai mare, se formează aşa zisele "scări ", iar produsul final este inestetic. Pentru a evita această diferenţă de tensiune mereu lucrez mai strans ochiurile de margine (primele şi ultimele).  

3. Tensiunea poate fi diferită. Chiar dacă lucrezi cu acelaşi fir şi cu aceleaşi andrele, tensiunea dintr-0 mostră lucrată în punct jerseu circular va fi diferită faţă de tensiunea unei mostre lucrată în punct jerseu lucrat simplu care se face în rânduri, înainte şi înapoi. Când lucrezi simplu vei tricota un rând pe faţă urmat de unul pe dos. În cazul tricotatului circular punctul jerseu se obţine tricotând pe faţă toate rândurile. De obicei tensiunea este diferită atunci când lucrezi pe faţă comparativ cu atunci când lucrezi pe dos. Din această cauză pentru cele mai bune rezultate este nevoie de o tensiune obţinută în urma tricotării circulare a unei mostre (despre asta mai multe într-un post viitor).

Spor la tricotat!