Zilele trecute finalizând un pulover cu glugă am învăţat un fel de a încheia pe care nu îl cunoşteam şi care s-a potrivit perfect pentru proiectul meu. Acest mod este utilizat în special în cazul ciorapilor sau oricând este nevoie de o încheiere uniformă a lucrului care să arate bine pe ambele părţi.

Pentru a realiza acest lucru ai nevoie de un ac pentru finisarea tricotajelor. La început împarte în mod egal numărul de ochiuri pe cele două andrele de lucru. Ele vor fi plasate una în faţa celeilalte având dosul lucrului lipit de dosul lucrului celeilalte andrele. Se va lucra de la dreapta spre stânga astfel:   Pasul1: Se introduce acul prin primul ochi de pe prima andrea ca şi când ai dori să îl tricotezi pe dos. Se trage firul prin ochi lăsând ochiul pe andrea.

Pasul 2: Se introduce acul prin primul ochi de pe a doua andrea ca şi când l-ai tricota pe dos. Trage firul prin ochi şi dă drumul ochiului de pe andrea.

Pasul 3: Introdu acul pe următorul ochi de pe andreaua din spate ca şi cum l-ai tricota pe faţă şi lasă ochiul pe andrea.

Pasul 4: Introdu acul prin următorul ochi de pe andreaua din faţă ca şi când l-ai tricota pe faţă. Trage firul prin ochi şi dă drumul ochiului de pe andrea având mereu grijă ca firul să nu rămână deasupra andrelelor.

Pausl 5: Introdu acul pe următorul ochi de pe andreaua din faţă ca şi când l-ai tricota pe dos. Trage firul prin ochi şi lasă ochiul pe andrea. Repetă paşii 2 până la 5 până ţi-au mai rămas câte un singur ochi pe fiecare andrea. Repetă paşii 2 şi 4 şi finalizează încheierea.

Iată şi rezultatul final şi vă asigur ca arată la fel de bine şi pe dos 

Spor la tricotat!