Anul acesta Interweave a publicat o noua carte din seria creatoarei Ann Budd, The Knitter's Handy Book. "The Knitter's Handy Book of  Top-Down Sweaters" vine in intampinarea unui interes tot mai ridicat pentru tricotaje cu putine finisaje si cusaturi, care se incep de la baza gatului si se lucreaza de sus in jos.

Se intampla uneori sa ne indragostim de un model si sa cautam apoi cu disperare un fir care sa se potriveasca cerintelor din model. Alteori indragim atat de mult un fir si cautam un model care sa se potriveasca cu el. Aceasta carte ofera solutii ambelor categorii si este menita sa te ajute sa iti proiectezi singura puloverul preferat pana la cele mai fine detalii. Cartea are o structura foarte simpla. Incepi cu tensiunea firului si marimea pe care o doresti si folosesti tabelele din carte pentru a afla cate ochiuri sa montezi, sa scazi, sa inmultesti, cat de lung trebuie sa fie tricotul etc. Toate modelele acopera 5 tipuri de tensiuni.

Cartea este impartita in patru parti, pornind de la patru modele de baza. Unele dintre modele sunt proiectate de Ann Budd iar altele de designeri invitati sa participe cu proiecte personale: Jared Flood, Veronik Avery, Pam Allen si Anne Hanson. Pe langa informatiile detaliate pentru fiecare categorie cartea contine si 15 modele complete.

Autoarea a inclus deasemenea foarte multe informatii si detalii cu privire la modificarea modelelor prezentate, devenind astfel foarte usor sa adaugi diferite modele de culoare sau textura, sa creezi diferite modele pentru forma de la baza gatului, diferite tipuri de benzi pentru nasturi, mai multe metode de modelare a tricotului in dreptul taliei dar si multe tipuri de margini tricotate. In plus poti folosi orice fel de fir si poti tricota pentru orice marime, cartea oferindu-ti informatii precise si detaliate pentru aceasta.

Felul in care este legata o face sa fie foarte usor de folosit in timp ce tricotezi. Aceasta carte este geniala si foarte folositoare, cu siguranta este noua ta sursa indispensabila de informatii  de pe raftul de carti.

Spor la tricotat!