Montarea provizorie pare ceva sofisticat dar este chiar foarte simplu de realizat. Mai intai trebuie spus ca acest tip de montare a ochiurilor este o montare temporara. Se foloseste un fir intr-o culoare contrastanta fata de culoarea cu care se lucreaza. Acest fir va fi mai tarziu scos, lasand ochiuri "live" la capatul lucrului. Exista foarte multe intrebuintari ale acestei metode. Poate fi folosita cu succes la partea de sus a bluzelor, pentru o imbinare perfecta a esarfelor care au unite capetele dar si la multe altele.

mp6

Tehnica este simpla. Se va folosi un fir asemanator ca si grosime cu firul cu care vom lucra ulterior. Este de preferat sa fie o alta culoare. Veti mai avea nevoie si de o croseta, a carei marime trebuie sa fie similara cu marimea andrelelor cu care veti lucra. Este nevoie apoi sa crosetati un lant simplu al carui numar de ochiuri trebuie sa fie cel putin egal cu numarul de ochiuri pentru tricot. Este bine sa suplimentati acest numar cu 5-6 ochiuri pentru a avea o rezerva.

mp1

Dupa ce ati terminat de crosetat lantul, trageti capatul de ata prin ultimul ochi si incheiati. La acest capat faceti un mic nod pentru a sti mai tarziu unde sa va intoarceti. Observati ca pe fata ochiurile au forma de inima. Va fi nevoie sa intoarceti lantul ca in imaginea de mai jos.

mp2

Pe partea din spate a lantului se pot observa niste bare orizontale. Acestea vor fi folosite pentru a monta ochiurile folosind andrelele si firul cu care vom tricota.

mp3

Rand pe rand se vor monta toate ochiurile necesare. Cand ati terminat acest pas, lucrul va arata cam asa....

mp4

Urmeaza apoi sa tricotati conform modelului pe care il urmati. Cand ati terminat cu tricotatul sunteti gata sa folositi montarea provizorie. Asezati lucrul pe o suprafata plana. Apoi mergeti la nodul facut atunci cand ati incheiat lantul. De acolo trebuie sa incepeti. Desfaceti nodul si primul ochi al lantului avand grija sa il transferati pe andrea.

mp5

Repetati acest ultim pas si transferati rand pe rand ochiurile pe andrelele de lucru.

mp6

In final va arata asa...

mp7

Capetele pot fi unite folosind aceasta metoda, sau poate urmeaza sa tricotati in continuare o margine deosebita.  Metoda poate avea foarte multe utilizari si asa cum am spus la inceput este chiar usor de realizat. Sper ca o veti gasi utila si ca o veti folosi in proiectele viitoare.