Aveam alte planuri cu firele astea dar intr-o buna zi cand s-au adunat cam multe pe capul meu, mi-am zis ca cel mai bun medicament ar fi sa fac ceva simplu, sa tot tricotez pe fata si sa ma bucur de nuantele de albastru care se succed atat de frumos cand tricotezi cu Worsted de la Malabrigo.

Am facut tare bine pentru ca rezultatul imi place foarte mult. A iesit o caciula moale si atat de placuta la purtat, care s-a tricotat practic singura. Peste alte doua zile am facut si un guler care sa i se potriveasca. Ambele mi se par tare potrivite si pentru un cadou pe care trebuie sa-l incropesti pe ultima suta de metri.

cl6

Daca este cineva care nu se descurca, va povestesc mai jos cu drag cum am facut eu. Pentru caciula am montat 88 de ochiuri si am lucrat punct elastic de 2 ochiuri pe fata, 2 ochiuri pe dos, aproximativ 4cm. Am tricotat circular pentru ca nu-mi plac cusaturile. Apoi am lucrat tot pe fata, avand grija ca pe primul rand sa inmultesc 8 ochiuri la distanta egala unul de celalalt. De aici  incolo e pura terapie. Lucrezi tot pe fata pana ai 24 de cm in total. Pentru ultimele randuri am procedat astfel: Randul 1: 6F, SD si se repeta secventa de-a lungul intregului rand Randul 2: se tricoteaza tot randul pe fata Randul 3: 5F, SD si se repeta secventa de-a lungul intregului rand Randul 4: se tricoteaza tot randul pe fata Randul 5: 5F, SD si se repeta secventa de-a lungul intregului rand Randul 6: se tricoteaza tot randul pe fata Randul 7: 4F, SD si se repeta secventa de-a lungul intregului rand Randul 8: se tricoteaza tot randul pe fata Randul 9: 3F, SD si se repeta secventa de-a lungul intregului rand Randul 10: se tricoteaza tot randul pe fata Randul 11: 2F, SD si se repeta secventa de-a lungul intregului rand Randul 12: se tricoteaza tot randul pe fata Randul 13: SD si se repeta secventa de-a lungul intregului rand Cu ajutorul unui ac pentru tricotaje se strang ochiurile ramase si se incheie lucrul. Prescurtarile folosite: F - ochi tricotat pe fata SD – scădere spre dreapta (tricotează pe faţă două ochiuri împreună).

 cl7

Cu gulerul a fost si mai simplu. Am montat 87 de ochiuri si am lucrat in punct bob de orez (primul rand se lucreaza un ochi pe fata, unul pe dos iar randul urmator se lucreaza un ochi pe dos, un ochi pe fata). A iesit lejer asa ca daca preferati sa fie mai pe gat pur si simplu montati mai putine ochiuri. Am lucrat pana cand a masurat aproximativ 20 cm si am incheiat.

Va doresc un weekend linistit si spor in toate!