Astazi va povestesc despre o activitate pe care cei mici o vor indragi. Daca aveti un copilas de 5-6 anisori, chiar si mai mare, fete ori baieti, nu ezitati sa-i invatati joaca de-a tricotatul. Vor fi absorbiti si incantati ca pot face ceva cu un fir de ata si propriile lor degetele.

Aveti nevoie de: - orice fir pe care il aveti prin casa. Este de preferat sa incepeti cu un fir mai gros. Celor mici le va fi mai usor sa lucreze cu el si vor putea vedea intr-un timp scurt rezultatul muncii lor. - un copilas nerabdator. Incepe prin a infasura capatul firului de degetul mare al mainii nedominante.

fk1

Ia firul care duce la ghem si cu ajutorul celeilalte maini mergi cu firul peste degetul aratator, pe sub degetul mijlociu, peste inelar si pe sub degetul mic.

fp2

Apoi infasoara firul pe degetul mic, treci cu el pe sub degetul inelar, peste degetul mijlociu, pe sub aratator.

fk3

Apoi vom repeta. Infasoara firul peste aratator, pe sub mijlociu, peste inelar si in jurul degetului mic.

fk4

Apoi din nou infasoara firul peste degetul mic, pe sub inelar, peste mijlociu si pe sub aratator.

fk5

Acum ai doua randuri de ochiuri pe fiecare deget. Poti desfasura capatul de fir de pe degetul mare si sa il lasi in spatele palmei. Incepand cu degetul mic, trece bucla de jos peste bucla de sus si peste deget. Continua cu celelalte degete si trece pe fiecare bucla de jos peste cea de sus si pestedeget.

fk6

Dupa ce ai terminat cu toate degetele lucrul va arata asa.

fk7

Aceasta este baza. De aici se vor repeta mereu si mereu ultimii pasi. Infasoara firul in jurul aratatorului, pe sub mijlociu, peste inelar, apoi in jurul degetului mic, pe sub inelar, peste mijlociu si pe sub degetul aratator. Vei avea din nou doua randuri de bucle pe fiecare deget.

fk8

Incepand cu degetul mic, trece bucla de jos peste cea de sus si peste deget. Cam asa va arata spatele.

fk9

Iar partea opusa va arata asa.

fk10

Continua apoi pana cand ai obtinut lungimea dorita. Cand esti gata, taie firul si trece-l prin cele patru ochiuri, facand un nod pentru ca lucrul sa nu se desire.

fk11

Apoi gasiti o utilizare pentru ce ati realizat, sau mai bine lasati pe cei mici sa o faca.

fk15

Posibilitatile sunt infinite: bratari, cordelute, esarfe, lipiti niste ochisori mobili si faceti un sarpe etc. Noi am facut un fular calduros pentru o prietena draga. S-a cam bucurat.

fk12

Spor la joaca si la tricotat!

Cristina