Ce ziceti de niste floricele vesele? Ma gandeam ca ne-ar prinde bine in aceste zile friguroase si mohorate. Este un model simplu, de efect si foarte potrivit pentru tricotajele de vara.

fl1 Modelul este extrem de simplu insa s-ar putea sa va fie mai usor sa va ajutati de o croseta atunci cand faceti floricica.   Cum se face floricica: Introduceti andreaua dreapta in al treilea ochi din partea de jos a celui de-al doilea ochi de pe andreaua stanga. Dar mai bine priviti imaginea. Va fi mai simplu de inteles.

fl2

Cu ajutorul andrelei (sau cu ajutorul crosetei daca va este mai usor) trageti o bucla, faceti un ochi precum in imaginile de mai jos.

fl3

fl4

fl6

Apoi tricotati doua ochiuri, trageti din nou o bucla din acelasi ochi, tricotati urmatoarele doua ochiuri si trageti a treia bucla din acelasi ochi, folosind pasii descrisi in imaginile de mai sus.   Modelul se tricoteaza pe un numar multiplu de 10 ochiuri plus 8 ochiuri pentru margine.   Prescurtari: F – tricoteaza pe fata (4F – tricoteaza 4 ochiuri pe fata, 7F- tricoteaza 7 ochiuri pe fata) D – tricoteaza pe dos (4D – tricoteaza 4 ochiuri pe dos, 7D- tricoteaza 7 ochiuri pe dos)   Randurile 1, 3, 5: se tricoteaza toate ochiurile pe fata Randurile 2,4,6: se tricoteaza toate ochiurile pe dos Randul 7: 2F, tricoteaza floricica, (6F, tricoteaza floricica), repeta secventa dintre paranteze pana la ultimele doua ochiuri, 2F Randul 8: 2D, [(tricoteaza doua ochiuri impreuna pe dos, 1D) de doua ori, tricoteaza doua ochiuri impreuna pe dos, 5D], repeta secventa pana la ultimele 9 ochiuri, (tricoteaza doua ochiuri impreuna pe dos, D1) de trei ori Randurile 9,11,13: se tricoteaza toate ochiurile pe fata Randurile 10, 12, 14: se tricoteaza toate ochiurile pe dos Randul 15: 7F, (tricoteaza floricica, 6F), repeta secventa dintre paranteze pana la ultimul ochi, 1F Randul 16: 2D, [5D, (tricoteaza doua ochiuri impreuna pe dos, 1D) de doua ori, tricoteaza doua ochiuri impreuna pe dos] repeta secventa pana la ultimele 6 ochiuri, 6D. Se repeta aceste 16 randuri pentru a se obtine modelul.

fl9

Am lucrat cu fir Sunny de la Cheval Blanc pe care il gasiti in magazin aici.

Sper sa va placa si sa il folositi cu placere.