Este o activitate pe care mai ales cei mici o vor iubi. Aveam nevoie de o metoda la indemana si usoara pentru a vopsi niste lana in culori vii. Si cum zilele acestea vopselele pentru ouale de Paste sunt pe toate drumurile, cand am gasit acest articol, mi s-a parut ca este exact ceea ce am eu nevoie. Am avut mare dreptate.

Cred ca voi mai cumpara cateva pliculete sa avem tot anul cu ce colora.

v1  

Iata de ce ai nevoie pentru acest proiect: Lana - noi am folosit lana netoarsa pentru ca de asta avem nevoie dar metoda este la fel de eficienta si cu lana toarsa. Daca lana este toarsa atunci va fi nevoie sa o transformati in legaturi. Este important sa fie 100% lana. Vopsele pentru oua - noi am folosit 5 culori. Patru din ele au fost praf iar una gel. S-au comportat la fel de bine. Un vas care poate fi introdus la cuptorul cu microunde. Pe langa acestea veti mai avea nevoie de: apa, otet, cateva borcane sau recipiente in care sa preparati culorile, o ceasca de cafea pentru masurat, folie de plastic si desigur un cuptor cu microunde. Dar sa vedem cum am procedat noi. Am preparat intr-un vas separat un amestec de otet si apa, la o parte otet am adaugat patru parti de apa. Am pus lana in tavita si am turnat peste amestecul de apa cu otet, avand grija sa se imbibe bine de tot in fibrele de lana si sa nu mai exista portiuni uscate. Cantitatea nu trebuie sa fie foarte precisa. Am adaugat putin cate putin pana cand toata lana era bine imbibata cu acest lichid.

v2

Apoi am preparat culorile. Am pus in borcane apa. La fiecare cescuta de apa am adaugat o lingura de otet. Apoi am adaugat colorant din plic. Este bine sa adaugati putin la inceput, sa amestecati pana se dizolva iar abia apoi sa mai adaugati daca considerati ca va doriti mai o culoare mai inchisa.

v3

De aici incepe distractia. Noi am folosit niste pipete la inceput. A fost si un bun exercitiu de motricitate fina pentru cea mica care a fost tareincantata.

v4

Pe parcurs am turnat direct din borcane sau cu ajutorul unei linguri. Este bine sa puneti suficienta vopsea pentru ca si straturile de jos sa se patrunda.

v5

Cand totul a fost bine imbibat in vopsea am acoperit recipientul cu folie de plastic.

v6

Acum urmeaza sa "gatim". Se introduce la cuptorul cu microunde la putere mare timp de 3 minute. Apoi se lasa aproximativ inca 5 minute cu usa cuptorului deschisa la racit. Urmeaza inca o secventa sau doua de acest fel. Noi am bagat la cuptor de 3 ori. Este gata atunci cand apa de pe fundul vasului este limpede, cam ca in imaginea de mai jos. Daca nu este limpede, mai bagati 3 minute la cuptor dupa ce s-a racit bine.

v8

Am lasat totul pana s-a racit bine de tot si am clatit cu apa rece intr-un lighean. Nu trebuie sa mai iasa deloc culoare din fibrele de lana.

v9

Apoi am uscat-o bine de tot cu ajutorul unui prosop si am pus-o pe balcon la uscat. Am obtinut exact ceea ce mi-am dorit: culori vii si un copilas fericit. Sigur vom mai repeta experienta de multe ori.

v10

Ramaneti pe aproape zilele acestea sa vedeti ce vom face cu ea. Si daca va ramane ceva vopsea de la Paste, nu o aruncati, poate o veti folosi candva.