Am tot vrut să încerc acest model dar mi s-a părut complicat și am tot amânat. Acum câteva zile însă, în doar câteva minute, mi-am dat seama că era numai o aparență. Trebuie doar să încerci și vei vedea cât este de simplu.

model incrucisat 1

Este important să lucrezi acest model cât mai lejer. Dacă lucrezi strâns va fi puțin mai greu. Eu am montat 19 ochiuri dar este important de reținut ca ai nevoie de un număr impar de ochiuri pentru ca modelul să fie perfect.   Iata cum vom face: Pentru toate rândurile pare: Alunecă primul ochi ca și cum l-ai lucra pe față. Adu firul în fața andrelelor. Lucrează pe dos al doilea fir de pe andreaua stângă dar nu-i da încă drumul. Lucrează pe dos și primul ochi de pe andreaua stângă. Apoi dă drumul celor două ochiuri astfel lucrate.

model incrucisat 2

model incrucisat 3

Repetă această secvență până la ultimele două ochiuri. Lucrează un ochi pe dos și unul pe față.   Pentru toate rândurile impare: Alunecă primul ochi ca și cum l-ai lucra pe față. Lucrează pe față al doilea ochi de pe andreaua stangă, dar tricoteaza-l prin partea din spate a ochiului și fără sa-i dai drumul de pe andrea. Lucrează în același mod și primul ochi de pe andrea. Apoi dă drumul de pe andreaua stangă celor două ochiuri astfel lucrate.

model incrucisat 4

model incrucisat 5

Repetă toată această secvență până la ultimele două ochiuri. Lucrează pe față ultimele două ochiuri rămase. Dacă de obicei tricotezi strâns, ai grijă ca la acest model să lucrezi mai larg. În acest mod îți va fi mai ușor.  

Sa aveți o primăvară frumoasă!