Razboi de tesut cu schimbator mic

Gherghef de tesut

Varsta recomandata: +6 ani

 

Detalii


61,00 Lei

w0250

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

Produse din aceeaşi categorie:

Gherghef de tesut cu urmatoarele dimensiuni 28 x 45 x 4 cm. Ghergheful este prevazut cu schimbator si suveica.

 

Instructiuni de utilizare:

Se deapana pe suveica firul cu lungimea dorita. Teserea va fi inceputa de la bara din lemn, lasand o distanta de 2 cm.  Bratul schimbator va fi pe partea dreapta. Se intoarce schimbatorul in directia barei, care ridica si lasa jos firele. Se introduce suveica intre fire, pana ce se ajunge pe partea cealalta: se intoarce apoi schimbatorul in directia opusa si se continua teserea pana cand se ajunge la forma modelului dorit. Se imping firele din rand atent langa celelalte fire, avand grija sa nu se traga de firul de tesere.

Cand se ajunge la schimbator, se intoarce bucata care este gata cu ajutorul celor doua cilindrii de rotire. Se taie tesatura si se inoada marginile. Fiecare rama poate fi folosita la teserea bucatilor care sunt de doua ori mai mari, decat partea dintre cei doi  cilindrii.

Procesul de urzeala:
Firul pentru urzeala trebuie legat pe partea stanga a cilindrului . Apoi se preseaza cilindrul cu bratul stang, cu bratul drept introducandu-se firul pe partea colorata a ramei, de pe partea dinstpre noi. Apoi se pune jos ghemul pe partea din spate, si conducem in fata firul sub bara transversala de jos, dupa care presam. Agatam firul de sus in jos pe partea stanga a batului de urzeala, si il fixam pe lemn tragandu-l in fata pana la radacina firului in lant. De aici avansam jos, adica ne intoarcem si pe partea din spate progresam sus. Agatam firul care se atarna de sus in jos din fata, pe batul incepator de jos in sus, si il intoarcem pe partea culorata, avand grija sa nu fie prea intins. Firul de sus, iarasi ajunge pe partea din spate a ramei, unde repetam procesul de coborare, agatarea ei in batul începator, si intoarcerea ei pe spate. Esenta urzelii este de fapt, ca pe partea in care tragem jos firul, tot acolo trebuie intoarsa si perechea acesteia ( cu ajutorul intoarcerii sale pe bat) avand grija, ca sa nu trecem de pe o parte pe cealalta in interiorul ramei. In incheiere rostogolim firele pe bat si le legam.

 

AVERTISMENT: Contraindicat copiilor sub 3 ani. „Produs destinat să fie utilizat în scopuri educative si în alte contexte pedagogice sub supravegherea unui instructor adult.”  Citiți cu atenție eticheta produsului înainte de a înmâna jucăria copilului.  

Nu exista nici un comentariu inca.

Ai un site/blog? Te rugam sa ne sustii.

Click pe un banner de mai jos pentru a obtine codul.

Copiaza codul urmator in siteul tau

Copiaza codul urmator in siteul tau

Banner firedepoveste.ro 125x20

Copiaza codul urmator in siteul tau

firedepoveste.ro