Gherghef pentru margele

Gherghef pentru margele

Cu ajutorul acestuia pot fi confectionate diverse accesorii, bratari, coliere si ornamente.

Setul contine: un gherghef, margele, ata

Varsta recomandata: +8 ani

 

Detalii


24,00 Lei

w0244

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

Produse din aceeaşi categorie:

Ghergheful este confectionat din lemn iar utilizarea acestuia este foarte simpla.

Instructiuni folosire:

Ata se introduce in santurile din cele doua capete ale gherghefului, in zig-zag. Se adauga un rand in plus fata de cat dorim sa fie ornamentul. Se aseaza ghergheful pe masa, in pozitie orizontala. Vom incepe lucrul cu aproximativ 5 cm mai in interior fata de marginea gherghefului, pentru a avea spatiu pentru finisarea firelor. Se pregateste un ac cu fir dublu de ata de aproximativ un metru, iar capatul firului se leaga de prima ata din partea stanga a gherghefului. Se insira margelele destinate primului rand, apoi se trece siragul de margele pe sub firele gherghefului, iar la final se ajusteaza fiecare margica printre firele intinse pe gherghef. Se trece apoi din nou acul cu ata prin fiecare margica, pe partea superioara, inapoi la stanga. Astfel se procedeaza pentru fiecare rand de margele. Este recomandat ca intr-o prima faza sa nu se aleaga un model complicat.

 

Terminarea siragului se poate face in mai multe feluri:

1.inchidere dreapta, luam firele de pe gherghef si le innodam simplu sau cu tehnica macrameului;

2. inchiderea cu varf: cand ne apropiem de capatul lucrarii, din dreapta si din stanga lasam cate un fir fara margea, pana ne raman doar 2 sau 3 margele de lucrat. Firele sustinatoare le putem innoda, impleti sau sa punem o inchizatoare metalica la capete. Pentru a avea capetele identice, dupa terminarea lucrarii introducem acul la capatul cu care am inceput lucrarea, sa adaugam randurile in scadere;

3. daca vrem sa aplicam tesatura de margele pe haine ( sau pe material textil ), trebuie sa lasam firele de la capete mai lungi, si le folosim la aplicare.  

Ghergheful se poate folosi si pentru lucrari rotunde, introducand acul in spirala. 

Dimensiuni: latime 27 cm, lungime 8 cm

Greutate: 0.3 kg

AVERTISMENT! Contraindicat copiilor mai mici de 3 ani. Setul contine snur lung si piese mici ce pot fi inghitite. Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de folosire!

Nu exista nici un comentariu inca.

Ai un site/blog? Te rugam sa ne sustii.

Click pe un banner de mai jos pentru a obtine codul.

Copiaza codul urmator in siteul tau

Copiaza codul urmator in siteul tau

Banner firedepoveste.ro 125x20

Copiaza codul urmator in siteul tau

firedepoveste.ro