De vorbă cu o mămică talentată

Una din marile bucurii pe care mi le-a adus firedepoveste.ro a fost aceea de a cunoaşte oameni speciali, care împărtăşesc pasiunea mea pentru tricotat. Aşa am cunoscut-o şi pe Diana Avasalcei, o mămică foarte specială despre care vreau să vă povestesc astăzi.

Diana este din Piatra Neamţ, este medic, soţie şi poate în primul rând mămica Ilincăi, o fetiţă tare frumuşică şi răbdătoare având în vedere numărul de poze pe care a acceptat să le facă Smile

Când ne-am întâlnit prima dată, Diana mi-a povestit cu mult entuziasm despre rochiţele pe care le face Ilincăi pentru grădiniţă şi mi-a promis că îmi va trimite câteva imagini pentru inspiraţie. Când am primit imaginile am avut o surpriză tare plăcută şi m-am gândit că ar fi păcat să nu le vadă mai multă lume. Aşa mi-a venit ideea de a găzdui aici un mic interviu cu ea şi m-am bucurat tare mult când a acceptat. Găsiţi mai jos întrebările mele şi răspunsurile ei.

Firedepoveste.ro:  Povesteşte puţin despre cum ai învaţat sa tricotezi.

Diana: Nici nu ştii cât de provocatoare este întrebarea ta. Provin dintr-o familie care face acest lucru foarte bine, poate nu cu aceeaşi imaginaţie ca mine. Bunica mea şi mama mea au facut şi fac lucru de mână, nu neapărat tricotat, însă eu am învăţat de la bunica mea. Mama nu a reuşit să mă înveţe deloc şi, probabil aţi auzit că fiecare om are un mod unic de a tricota şi că se vede când începe cineva şi continuă altcineva. Ei bine, eu nu pot lucra după mama, dar nu se vede diferenţa după bunica. Am început să lucrez la 9 ani cu lucruri foarte mici şi din capete de lână. Îmi voi invăţa fetiţa să facă acelaşi lucru fără să clipesc.

Firedepoveste.ro: Având o familie şi o profesie nu tocmai uşoara mulţi ar zice că e imposibil să găseşti timp şi pentru asta. Tu cum reuşeşti?

Diana: Lucrul de mână are o valoare enormă pentru că nimic nu iese fără mult, foarte mult suflet. Dacă pui suflet, îţi găseşti timp să lucrezi, dacă pui suflet, ai şi multă inspiraţie, dacă pui suflet, uimeşti lumea. Am o meserie în care pun mult suflet şi un hobby pe măsură.

Firedepoveste.ro: Ce îţi place cel mai mult să tricotezi şi care sunt firele tare preferate?

Diana: Dacă ai decis să foloseşti din timpul tău preţios ca să creezi ceva, atunci eu consider că ar trebui să nu faci ceva trecător. Sunt o persoană deosebit de atentă cu problemele ecologiste şi sunt adepta folosirii energiei lumii în aşa fel încât să dureze. Ce legatură poate avea cu lucrul de mână? Nu folosesc decât materiale naturale sau combinaţii reuşite de materiale naturale în aşa fel încât creaţiile mele să arate impecabil pentru mai multe generaţii. Lucruşoarele copilului meu sunt deja la a cincea generaţie şi arată ca în prima zi. În totdeauna mă gândesc cât e de valoros timpul meu şi cum nu trebuie să-l risipesc.

Firedepoveste.ro: Eu ştiu că eşti medic şi mai ştiu că nu măsori niciodată. Cu toate astea nimereşti de fiecare dată. Aşa e?

Diana: Am un mare noroc că sunt medic. Ştiu mărimile copiilor fără să necesit măsurarea lor, defect profesional. Îmi ajung 4-5 ore de somn noaptea, din cauza gărzilor, aşa că noaptea lucrez. La ora 9 culc fata şi mă apuc de lucru. E adevarat că am o viteză şi o precizie mare, tot de la meserie.

Firedepoveste.ro: Ai o fetiţă superbă. În ce fel a schimbat pasiunea ta pentru tricotat momentul în care ai devenit mămică?

Diana: Ştii că în primul an de viaţă a fetiţei mele doar mama mea a împletit pentru ea? Pur şi simplu nu am putut, de altfel multe alte lucruri nu am putut în primul an de viaţă al Ilincuţei. Cum spuneam trebuie mult suflet pentru a creea aşa ceva.

Firedepoveste.ro:  Tot ceea ce faci este fantastic. De unde te inspiri?

Diana: Inspiratia mea cred că sunt ideile mele care sunt ca fluturii în capul meu. Când văd un material şi o persoana mi-e greu să mă opresc, foarte greu. Bineînţeles că am multe reviste acasă, ştiu multe site-uri, îmi face multă plăcere să văd ce fac alţii dar nu pot să imit aşa cum nu pot face două lucruri la fel.

Firedepoveste.ro:  Cum te pot găsi cei interesaţi de ceea ce faci tu?

Diana: Voi fi foarte sinceră şi voi spune că cine doreşte asemenea lucruri şi nu ştie să le facă, atunci comandarea lor este scumpă şi mai trebuie şi multă aşteptare. Eu cred că merită pe deplin. Pot fi contactată pe pagina mea de facebook – Diana Avasalcei sau pe adresa de email diana.avasalcei@yahoo.com.

Îmi doresc tare mult ca această postare  să fie prima dintr-un lung şir de articole despre mămici care fac lucruri extraordinare cu mâna lor. Mă voi strădui să le găsesc şi să le conving să împartăşească aici o mică parte din pasiunea lor. Sper ca asta să va aducă inspiraţie dar şi idei noi de cadouri deosebite.

Vă doresc spor în toate!

 

 

 

Adauga un comentariu