Margine decorativa si practica

Iata o solutie potrivita in multe situatii. Este una din metodele mele preferate pentru ca creaza in mod natural o indoitura a tricotului si in acelasi timp, o margine foarte frumoasa. Fara sa fie indoita, prin simpla introducere a unui snur tricotat in gaurele, poate fi folosita pentru un saculet sau de ce nu pantalonasi pentru nou-nascuti.

pe2

O puteti folosi indoita pentru marginea in care se introduce elasticul pentru pantalonasi sau fustite, pentru finisarea unui pulover sau a unei caciuli. Posibilitatile sunt nelimitate.

pe1

Partea si mai buna este ca e si foarte simplu de facut. Tricotati pana ajungeti la locul unde doriti sa plasati aceasta margine. Daca este la inceputul tricotului atunci tricotati 5 – 7 randuri dupa ce ati montat ochiurile si apoi tricotati marginea. Daca doriti sa o plasati la final, atunci tricotati marginea si inca 5-7 randuri si incheiati tricotul.

Pe un rand lucrat pe fata tricotati ochiul de margine apoi tricotati un jeteu urmat de doua ochiuri tricotate impreuna pe fata si repetati toata aceasta secventa pana la finalul randului. In final veti avea acelasi numar de ochiuri.

Sper sa va fie de folos!

Cristina

Un comentariu pentru “Margine decorativa si practica

  1. uitasem… si mama imi facea margini asa la caciulite. Multumesc pentru amintire. foarte frumos

Adauga un comentariu